Hollande odštartoval oslavy 70. výročia oslobodenia Francúzska

NETKY.SK • 25 August 2014, 16:38 • 2 min
Hollande odštartoval oslavy 70. výročia oslobodenia Francúzska

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande odštartoval dnes spomienkové slávnosti pri príležitosti 70. výročia oslobodenia krajiny spod nacistickej nadvlády v druhej svetovej vojne. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hollande v prejave na ostrove Ile de Sein v bretónskom regióne pri západnom pobreží Francúzska pripomenul, že množstvo miestnych ľudí po nacistickej invázii v roku 1940 podporilo londýnsku exilovú vládu generála Charlesa de Gaulla.
     

Prezident sa počas príhovoru nezmienil o dnešnom vyhlásení svojho úradu o poverení premiéra Manuela Vallsa reorganizovať do utorka socialistický kabinet po tom, ako minister hospodárstva Arnaud Montebourg kritizoval úsporné opatrenia vlády.
     

Hlava štátu sa neskôr zúčastní na obradoch na policajnej prefektúre a radnici v Paríži, kde si uctí oslobodenie hlavného mesta domácimi a americkými vojakmi, ktoré sa odohralo 25. augusta 1944.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies