Hollande, Merkelová a Rajoy pricestovali do oblasti, kde sa zrútil airbus

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 14:40 • 2 min
Hollande, Merkelová a Rajoy pricestovali do oblasti, kde sa zrútil airbus

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande a nemecká kancelárka Angela Merkelová pricestovali dnes do horskej obce Seyne-les-Alpes na juhu Francúzska, aby sa oboznámili s priebehom pátrania po utorkovom leteckom nešťastí, ktoré sa odohralo v tejto oblasti, a stretli sa s pozostalými.

slovakia

left justify in out

Neskôr sa k nim pridal aj španielsky premiér Mariano Rajoy.
     

Merkelová a Rajoy sú predsedami vlád krajín, ktoré utorkové letecké nešťastie na juhu Francúzska zasiahlo najviac: medzi celkovo 150 obeťami je totiž najmenej 72 občanov Nemecka a 49 Španielov.
     

Horské obce, ktoré sa nachádzajú v susedstve miesta pádu lietadla, sa pripravili na príchod pozostalých prichádzajúcich postupne k miestu tragédie. 
     

Francis Hermitte, starosta obce Seyne-les-Alpes, ktorá sa stala centrálou pátracej akcie, pre televíziu BFMTV uviedol, že "ľudia ponúkli všetko, čo mohli", aby pomohli "priateľom v smútku". "Všetkých nás to veľmi zasiahlo. Sme tu, aby sme im pomohli. Postaráme sa o nich," dodal. 
     

Hermitte tiež uviedol, že občania ponúkli ubytovanie príbuzných obetí, keďže v obci nie je dostatok izieb na prenájom.
     

V obci je pre pozostalých okrem informačného centra s psychologickou pomocou pripravená aj improvizovaná kaplnka, kam miestni prinášajú sviečky a kvety. K dispozícii sú aj tlmočníci z nemčiny a španielčiny, lekári a psychológovia.
     

Prepravu pozostalých zabezpečuje spoločnosť Lufhansa, pod ktorú patrí aj nízkonákladová spoločnosť Germanwings.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies