Kean po víťaznom góle do siete Empoli: Nie som Messi ani Ronaldo

NETKY.SK • 31 Marec 2019, 13:52 • 2 min
Kean po víťaznom góle do siete Empoli: Nie som Messi ani Ronaldo

TURÍN - Mladý taliansky futbalista Moise Kean si formu z reprezentačného dresu preniesol aj do ligy.

slovakia

left justify in out

V sobotu v pozícii striedajúceho hráča rozhodol o víťazstve Juventusu Turín nad Empoli 1:0. Kean skóroval tri minúty po svojom príchode na ihrisko

Mário Mandžukič na seba naviazal dvoch obrancov súpera a prezieravo priklepol loptu hlavou voľnému Keanovi, ktorý zoči-voči brankárovi Bartlomiejovi Dragowskemu nezaváhal a strelil tretí gól v sezóne. "Nie som Messi ani Ronaldo, ale verím, že jedného dňa budem ako oni," reagoval 19-ročný útočník na porovnanie s najlepšími.

 

Rozruch okolo vychádzajúcej hviezdy sa snaží krotiť tréner Juventusu Massimiliano Allegri: "Streliť za Taliansko dva góly v dvoch dueloch a byť pod drobnohľadom verejnosti je fyzicky a psychicky únavné. Keď sa vrátil z národného tímu, vyzeral, že nevie, kde je. Má však všetky predpoklady na to, aby sa raz stal veľkým hráčom. Tie však mali aj mnohí pred ním, no počas kariéry zišli z tej správnej cesty."

 

Kean si počas uplynulej reprezentačnej prestávky otvoril účet v najcennejšom drese, keď skóroval proti Fínsku (2:0) a Lichtenštajnsku (6:0). Lídrovi Serie A chýbal Portugalčan Cristiano Ronaldo, ktorý pre zranenie stehna nedohral zápas kvalifikácie EURO 2020 proti Srbsku (1:1). Úradujúci majster má na čele tabuľky 18-bodový náskok pred druhým Neapolom, ktorý ma k dobru nedeľný zápas na ihrisku AS Rím.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies