Hollande: Francúzsko nebude tolerovať provizórne tábory na uliciach Paríža

NETKY.SK • 29 Október 2016, 18:52 • 2 min
Hollande: Francúzsko nebude tolerovať provizórne tábory na uliciach Paríža

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande dnes vyhlásil, že úrady jeho krajiny nebudú viac tolerovať provizórne tábory migrantov na uliciach Paríža.

slovakia

left justify in out

Súčasne prisľúbil, že existujúce "divoké" tábory budú zlikvidované podobne, ako sa to stalo v prípade takzvanej Džungle pri severofrancúzskom meste Calais.

 

"Pristúpime k evakuácii táborov v Paríži, pretože ich nemožno považovať za dlhodobé riešenie," citovala Hollanda agentúra AP. Takéto provizórne táboriská, kde žijú migranti v nevyhovujúcich podmienkach, nie sú podľa neho "hodné Francúzska".

 

Podľa prezidenta má Francúzsko povinnosť poskytnúť prístrešie žiadateľom o azyl. Ak ho však nezískajú, keďže naň nebudú mať nárok, musia byť deportovaní do krajín svojho pôvodu.

 

Francúzske úrady tento týždeň vyprázdnili a zlikvidovali nelegálny tábor pri Calais, pričom približne 5600 jeho obyvateľov rozviezli do prijímacích centier v rôznych častiach krajiny.

 

Združenia, ktoré sa v Paríži starajú o migrantov, zaznamenali v posledných dňoch prudký nárast počtu novopríchodzích, čo spájajú v prvom rade s likvidáciou Džungle pri Calais. Migranti sa zhromažďujú najmä na uliciach v okolí stanice metra Stalingrad nachádzajúcej sa na rozhraní 10. a 19. parížskeho obvodu.

 

Podľa Hollanda však zvýšený prílev utečencov do Paríža nesúvisí s likvidáciou Džungle, ale s novou migračnou vlnou z Líbye, ktorá do Európy dorazila v uplynulých týždňoch a mesiacoch.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies