Holjenčík sa rokovania v parlamente nezúčastní, stretne sa s premiérom

NETKY.SK • 2 Február 2017, 09:05 • 2 min
Holjenčík sa rokovania v parlamente nezúčastní, stretne sa s premiérom

BRATISLAVA - Predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Jozef Holjenčík sa dnes nezúčastní rokovania Národnej rady (NR) SR. Informoval o tom v stanovisku s tým, že podľa platnej legislatívy predsedu ÚRSO nominuje vláda.

slovakia

left justify in out

"S predsedom vlády SR Robertom Ficom (Smer-SD) sa stretnem dnes o 9:30 h," avizoval Holjenčík. Úrad vlády toto stretnutie potvrdil.

 

Holjenčík mal dnes od 9. hodiny predstúpiť pred poslancov NR SR a vysvetliť im rozhodnutie ÚRSO o poplatkoch za prístup do distribučnej siete a distribúciu plynu na tento rok. Cenové rozhodnutia ÚRSO umožnili výrazné zvýšenie poplatkov za energie na Slovensku. Za to čelí Holjenčík už niekoľko dní kritike.

 

Viaceré zdroje z koalície pre TASR v stredu (1.2.) potvrdili, že Holjenčík by mal odstúpiť zo svojej funkcie. Koaličné strany tento krok očakávali už v stredu.

 

Na jeho odchod vyzvala koaličná SNS aj viaceré opozičné strany, takúto možnosť pripustil aj podpredseda koaličného Smeru-SD Peter Pellegrini.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies