Holandský vyšetrovateľ verí, že páchateľov zostrelenia MH17 postaví pred súd

NETKY.SK • 30 Jún 2015, 18:41 • 2 min
Holandský vyšetrovateľ verí, že páchateľov zostrelenia MH17 postaví pred súd

ROTTERDAM - Holandský prokurátor Fred Westerbeke, ktorý vedie vyšetrovanie vlaňajšieho zostrelenia lietadla spoločnosti Malaysia Airlines na linke MH17 nad Ukrajinou, vyjadril dnes presvedčenie, že vyšetrovanie úspešne ukončí.

slovakia

left justify in out

Ešte však nie je pripravený vydať zatykače, informovala agentúra Reuters.


Lietadlo s 298 pasažiermi na palube, z ktorých dve tretiny tvorili Holanďania, bolo zostrelené vlani v júli nad Ukrajinou a dopadlo do oblasti ovládanej proruskými separatistami. 


"Ešte nie sme tak ďaleko, aby sme určili oficiálnych podozrivých alebo boli pripravení zatknúť podozrivých," vyhlásil Westerbeke. 


Podľa vlastných slov je na základe doterajšieho tempa vyšetrovania a dosiaľ zhromaždených dôkazov presvedčený, že podozrivých sa podarí dostať pred sudcu. 


Holandsko rokuje so svojimi spojencami o možnosti vytvoriť medzinárodný tribunál na stíhanie podozrivých, pravdepodobne pod záštitou OSN. 
Podľa Westerbekeho by bol tribunál najlepšou voľbou, pretože by mal širokú medzinárodnú podporu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies