Holandsko v nasledujúcich dvoch rokoch prijme približne 7000 utečencov

NETKY.SK • 23 September 2015, 13:50 • 2 min
Holandsko v nasledujúcich dvoch rokoch prijme približne 7000 utečencov

HAAG - Holandsko v nasledujúcich dvoch rokoch prijme približne 7000 utečencov. Oznámil to dnes štátny tajomník holandského ministerstva spravodlivosti Klaas Dijkhoff.

slovakia

left justify in out

Podľa Dijkhoffa sú výsledky utorkového stretnutia ministrov vnútra Európskej únie v Bruseli uspokojivé, keďže členské štáty sa dohodli na prerozdelení 120.000 utečencov. Dijkhoff zároveň pripomenul, že Holandsko už skoršie prisľúbilo prijatie 2000 osôb najmä zo Sýrie, Eritrey a Iraku. Tohtoročné vyhrotenie konfliktov v mnohých krajinách Blízkeho východu a Afriky vyhnalo zo svojich domovov tisíce ľudí, ktorí hľadajú útočisko v Európe. Od začiatku roka dorazilo do Európy vyše 378.000 ilegálnych migrantov. Zhruba 2800 zahynulo počas cesty, najmä po mori.

 

Najmenej 121.000 utečencov prišlo do Talianska a 309.000 do Grécka. Cez Macedónsko a Srbsko denne prúdi do EÚ približne 5000 migrantov, ktorí sa následne zhromažďujú pri rakúskych, maďarských a nemeckých hraniciach.

Európska komisia navrhla povinné kvóty na prerozdelenie 160.000 migrantov medzi všetky členské štáty EÚ. Proti tomuto opatreniu vystúpili Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Slovensko, Česko, ako aj pobaltské štáty. Podľa expertov by počet migrantov smerujúcich do EÚ mohol do konca roka presiahnuť jeden milión.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies