Holandsko pozvalo na diskusiu krajiny zasiahnuté tragédiou letu MH17

NETKY.SK • 10 August 2015, 11:27 • 2 min
Holandsko pozvalo na diskusiu krajiny zasiahnuté tragédiou letu MH17

BRUSEL/AMSTERDAM - Zástupcovia krajín zapojených do vyšetrovania katastrofy letu MH17 pricestovali do Holandska na rokovania o návrhu oficiálnej správy vyšetrovateľov. Oznámila to dnes holandská televízna stanica NOS.

slovakia

left justify in out

Na pozvanie holandských úradov prišli zástupcovia Ruska spoločne s predstaviteľmi Malajzie, Ukrajiny, USA, Británie a Austrálie. Zástupcovia týchto štátov boli pozvaní na dvojdňové diskusie. Zvolala ich holandská bezpečnostná rada, ktorá má na starosti prípravu oficiálnej správy o príčinách tragédie lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré bolo vlani v júli zostrelené nad východnou Ukrajinou, ovládanou proruskými povstalcami. Pri páde lietadla zahynulo všetkých 298 ľudí na palube.

 

Návrh správy bol zaslaný v júni do uvedených šiestich krajín, ktoré dostali 60 dní na to, aby poslali svoje pripomienky k chystanej správe. Aj na základe dnešných rokovaní a prednesených pripomienok vypracuje holandská strana konečnú správu. Očakáva sa, že bude zverejnená začiatkom októbra.

 

Televízna stanica NOS pripomenula, že niektoré aspekty správy tímu holandských vyšetrovateľov už unikli do médií. V júli americký spravodajský server CNN napríklad upozornil, že správa bude obsahovať dôkazy o tom, že lietadlo padlo po zásahu rakety BUK vystrelenej z územia pod kontrolou proruských separatistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies