Holandskí železničiari zastavia dopravu na tri minúty. Nepáči sa im nárast násilia vo vlakoch

NETKY.SK • 16 Apríl 2024, 07:25 • 2 min
Holandskí železničiari zastavia dopravu na tri minúty. Nepáči sa im nárast násilia vo vlakoch

AMSTERDAM - Holandskí železničiari plánujú v sobotu (20. 4.) večer zastaviť na tri minúty vlakovú dopravu. Budú tak protestovať proti rastúcemu násiliu voči vlakovému personálu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Železničiari tak reagujú na víkendový útok skupiny mladých ľudí na vlakový personál. Útočníci v sobotu (13. 4.) zbili a zhodili zo schodov vlakového sprievodcu. Následne mladíci napadli aj rušňovodiča.

„Dosahujeme hranice našich možností. Potrebujeme pomoc od vlády. Takto to ďalej nejde,“ povedal v pondelok riaditeľ Holandských železníc (NS) Wouter Koolmees.

Podľa NS boli ich zamestnanci v minulom roku napadnutí viac ako tisíckrát, čo predstavuje nárast o osem percent v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Tento údaj zahŕňa vyhrážky, pľuvance a fyzické násilie.

S cieľom zvýšiť bezpečnosť vo vlakoch a ochranu zamestnancov začali NS skúšobne vybavovať personál telovými kamerami. Železnice tiež zaviedli vstupné kontroly na všetkých staniciach a chcú zamestnať ďalších bezpečnostných pracovníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: happyrail (ilustračná snímka)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies