Slováci sa vo včerajších zápasov v NHL neobjavili, Andrew Copp skóroval štyrikrát

NETKY.SK • 25 Marec 2021, 10:57 • 2 min
Slováci sa vo včerajších zápasov v NHL neobjavili, Andrew Copp skóroval štyrikrát

Najviac zahviezdil útočník ndrew Copp z Winnipegu, ktorý sa na triumfe Jets vo Vancuveri nad domácimi Canucks 5:1 podieľal štyrmi gólmi.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný krídelník v druhej tretine strelil prvý aj druhý gól svojho tímu, v tretej zvyšoval na 4:0 a 5:0. Domáci zmiernili prehru až v úplnom závere. Winnipeg sa ziskom dvoch bodov dotiahol na čele kanadskej Severnej divízie na vedúce duo Toronto, Edmonton. "Je veľmi náročné spomenúť si na môj predchádzajúci štvorgólový zápas. Teraz ani neviem, či sa niečo také už vôbec stalo. Môžem však povedať, že je to mimoriadne zaujímavá skúsenosť," komentoval Copp svoju gólovú "explóziu" podľa oficiálneho webu profiligy.

Copp sa  stal len šiestym hráčom v histórii celej organizácie Jets, ktorý v jednom súboji zaznamenal aspoň štyri presné zásahy. Jeho spoluhráč Paul Stastny v predchádzajúcom súboji 977. duelom v NHL vyrovnal svojho otca Petra Šťastného.

 



Okrem štvorgólového predstavenia Coppa v stredu zaujala aj ďalšia prehra Buffala. Sabres nepoznajú chuť víťazstva už 15 duelov, keďže podľahli Pittsburghu 2:5. V NHL ide o najdlhšiu sériu prehier od zavedenia samostatných nájazdov v ročníku 2005/2006.

 

Odvtedy 14-krát za sebou prehrali Carolina Hurricanes (2009/2010), New York Islanders (2010/2011) a raz už aj Sabres (2014/2015)."Táto séria je v hlavách asi každého v našom klube. Chlapci sa ju snažia zlomiť, aj dnes bojovali do posledného okamihu," zhodnotil nový kouč Buffala Don Granato.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies