Holandská vláda: Identifikovaných bolo zatiaľ 251 obetí letu MH17

NETKY.SK • 26 September 2014, 19:13 • 2 min
Holandská vláda: Identifikovaných bolo zatiaľ 251 obetí letu MH17

AMSTERDAM - Vyše desať týždňov po havárii malajzijského dopravného lietadla nad Ukrajinou bolo zatiaľ identifikovaných 251 obetí.

slovakia

left justify in out

 V Haagu to dnes oznámila holandská vláda. V lietadle, ktoré letelo z Amsterdamu do Kuala Lumpuru, sa nachádzalo 298 ľudí.
     

Tím medzinárodných špecialistov pracuje na identifikácii pozostatkov obetí v meste Hilversum neďaleko Amsterdamu. Celý proces potrvá podľa holandskej vlády niekoľko mesiacov.
     

Vo štvrtok Holandsko na pôde OSN vyzvalo na úplné objasnenie zostrelenia tohto civilného dopravného lietadla 17. júla. "Príčiny katastrofy treba objasniť a zodpovedných postaviť pred súd," vyhlásil holandský premiér Mark Rutte, požadujúc súčasne neobmedzený prístup na miesto havárie.
     

Let MH17 havaroval na východe Ukrajiny podľa predpokladov po zostrelení raketovou strelou.
     

Rutte zdôraznil, že havária lietadla šokovala Holandsko. "Tak veľa nevinných mužov, žien a detí. Celé rodiny boli vytrhnuté zo svojich susedstiev, v úradoch a školách zostali prázdne stoly, priatelia z tímu sú navždy preč. Každý v Holandsku poznal niekoho z lietadla, priamo či nepriamo, a bude cítiť bolesť ešte roky," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies