Hokej pod vodou? Áno, aj to je možné!

NETKY.SK • 26 August 2013, 06:21 • 2 min
Hokej pod vodou? Áno, aj to je možné!

BRATISLAVA - Podhladinový hokej nie je vo svete žiadna novinka. Má už sebou vybudovanú istú tradíciu. Vznikol v roku 1954 v Anglicku. V tomto roku sa konajú v Maďarsku už v poradí 18. majstrovstvá sveta (23. augusta - 1. septembra).

slovakia

left justify in out

Aké sú pravidlá v tomto športe?
Hráva sa na dne napusteného bazéna. Proti sebe nastupujú dve šesťčlenné družstvá. Cieľom hry je dopraviť olovený puk, ktorý váži 1,5 kg pomocou malej hokejky do bránky. Bránku tvorí akýsi žľab široký 3 metre. Vyhráva to mužstvo, ktoré strelí viac gólov. Každý hráč musí byť „vyzbrojený“ plutvami, rukavicou, šnorchlom, hokejkou a potápačskými okuliarmi. Stretnutie rozhodujú 3 rozhodcovia, pričom hlavný je na suchu a dvaja pomocní sú pod vodou. Hracia doba je 2 x 15 min s 3 minútovou prestávkou.

Šport si našiel zázemie hlavne vo Veľkej Británii, Francúzsku, Holandsku, Austrálii, Novom Zélande, USA, ale aj v Južnej Afrike. Treba však pripomenúť, že pre diváka nie je veľmi atraktívny. Ak ho nepozorujete naživo z dna bazéna, tak potom len prostredníctvom kamier a veľkoplošných obrazoviek, ako doma pri televízii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies