Hokej-MS 20: Kanada sfúkla Rusov, USA zdolali Fínov až po predĺžení

NETKY.SK • 27 December 2010, 09:56 • 2 min
Hokej-MS 20: Kanada sfúkla Rusov, USA zdolali Fínov až po predĺžení

Hokej-MS 20: Kanada sfúkla Rusov, USA zdolali Fínov až po predĺžení

slovakia

left justify in out

img

Švajčiarski hokejoví reprezentanti do 20 rokov zvíťazili v úvodnom zápase MS tejto vekovej kategórie v Buffale nad Nemeckom 4:3. Mladí Helvéti rozhodli o svojom triumfe v HBSC aréne v prvej tretine, keď si vypracovali štvorgólový náskok.

Nemci budú v noci na utorok v domovskom stánku klubu zámorskej NHL Buffalo Sabres prvým súperom slovenskej dvadsiatky. V druhom zápase "slovenskej" A-skupiny zvíťazil výber USA nad Fínskom 3:2 po predĺžení. Suomi dvakrát dokázali vyrovnať, ale v 64. minúte zariadil Bjugstad svojím gólom dva body pre úradujúceho šampióna.

V B-skupine Kanada v očakávanom šlágri zdolala Rusov 6:3, keď po dvoch tretinách bol stav nerozhodný 3:3. V záverečnej časti však "javorový" list predviedol lekciu z efektivity. Kľúčom k úspechu Kanaďanov boli aj tri využité presilové hry. Zápas spolu s fínskym kolegom Levonenom rozhodoval Slovák Daniel Konc, čiarovým arbitrom v škandinávskom dueli Nórska so Švédskom (1:7) bol Jozef Tvrdoň.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies