Hoffmannovým oceliarňam Slovakia Steel Mills svitá na lepšie časy, zaujíma sa o ne nemecký miliardár

NETKY.SK • 11 December 2014, 09:52 • 2 min
Hoffmannovým oceliarňam Slovakia Steel Mills svitá na lepšie časy, zaujíma sa o ne nemecký miliardár

BRATISLAVA - Skupina Nemca Maxa Aichera sa zaujíma o problémové oceliarne Slovakia Steel Mills v Strážskom, za ktorými stoja finančníci Branislav Prieložný a Mario Hoffmann.

slovakia

left justify in out

Tie sú v problémoch po tom, čo nedokázali splácať úver vo výške 168 miliónov eur od Českej exportnej banky. Česi hľadajú záujemcov, ktorým by pohľadávku predali a otvorili by im tým dvere do fabriky. Medzi nimi má podľa informácií denníka Hospodárske noviny figurovať aj miliardár z Nemecka.

 

"Minioceliareň Slovakia Steel Mills poznáme z minulosti a samozrejme, pozorne sledujeme jej vývoj," povedala pre denník Angela Aicher, šéfka podnikovej informatiky skupiny Max Aicher, ktorá je zároveň dcérou 80-ročného majiteľa koncernu Maxa Aichera.

 

Nemec pritom nie je jediným kandidátom. Už skôr prejavila záujem o vstup ArcaCapital na čele s Pavlom Krúpom a ukrajinská skupina KVV Group. Analytik Lukáš Lóci zo spoločnosti Capital Markets si myslí, že za úlohou nemeckého miliardára sa pravdepodobne skrýva snaha o zvýšenie predajnej ceny zo strany banky.

 

Účasť Nemcov má slúžiť na to, aby nedošlo k odpredaju pohľadávky za príliš nízku cenu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies