Hodnota bitcoinu dosiahla nový rekord

NETKY.SK • 8 August 2017, 06:00 • 2 min
Hodnota bitcoinu dosiahla nový rekord

LONDÝN - Hodnota digitálnej meny bitcoin sa dnes dostala na nový rekord, vyše 3450 USD, pričom prvý rekord nad 3000 USD prekonala cez víkend.

slovakia

left justify in out

Podľa portálu Coindesk dosiahol bitcoin v dnešnom obchodovaní hodnotu 3451,86 USD (2926,05 eura). Pritom do víkendu sa mene nikdy nepodarilo prekročiť 3000 USD. Trhová hodnota všetkých bitcoinov tak už presiahla 56 miliárd USD.

 

K prudkému rastu ceny bitcoinu došlo potom, ako sa minulý týždeň rozdelil a vznikol jeho klon Bitcoin Cash. Hodnota klonu, naopak, klesá a popoludní výrazne zaostávala za svojím maximom 727,54 USD, ktorý zaznamenala 2. augusta.

 

Jej budúcnosť ale vyzerá už lepšie, nakoľko jedna z hlavných búrz Coinbase uviedla, že novú digitálnu menu podporí, a to od 1. januára budúceho roka. Predtým takýto prísľub dať nechcela.

 

Rozdelenie presadila skupina vplyvných, prevažne čínskych programátorov, ktorí prevádzkujú bitcoinovú sieť. Tí neboli spokojní s plánovaným zlepšením technológie, ktoré by malo zvýšiť kapacitu spracovávania transakcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies