Hnutie Hamás v Pásme Gazy odmieta učebnicu OSN o ľudských právach

NETKY.SK • 14 Február 2014, 06:31 • 2 min
Hnutie Hamás v Pásme Gazy odmieta učebnicu OSN o ľudských právach

GAZA - Úrady vládneho hnutia Hamás v Pásme Gazy bránia zavedeniu knihy OSN propagujúcej ľudské práva na miestnych školách. Ako dôvod uvádzajú, že ignorujú palestínske kultúrne zvyky a sústreďujú sa príliš na "mierové" riešenie konfliktov.

slovakia

left justify in out

Hovorca ministerstva školstva Hamásu Mutasím al-Mináví povedal, že podľa vlády učebné osnovy Úradu OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA) nie sú v súlade s "ideológiou a filozofiou" miestnej populácie. Podľa jeho slov sa učebnica určená pre 5. až 9. ročník dostatočne nezaoberá utrpením Palestínčanov a neuznala právo na boj proti Izraelu. "Je tam ohromný dôraz na mierový odpor ako jediný prostriedok dosiahnutia mieru a nezávislosti," povedal al-Mináví. Hovorca UNRWA Chris Gunness uviedol, že úrad neplánuje zmeniť svoje vzdelávacie programy v Gaze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies