Hlina organizuje v Košiciach míting za zvýšenie bezpečnosti v okolí osád

NETKY.SK • 23 August 2014, 10:58 • 2 min
Hlina organizuje v Košiciach míting za zvýšenie bezpečnosti v okolí osád

BRATISLAVA - Hlavná ulica v Košiciach bude v nedeľu (24.8.) popoludní miestom verejného zhromaždenia, na ktorom sa bude hovoriť o nevyhnutnosti zlepšenia bezpečnostnej situácie obyvateľov susediacich so sociálne vylúčenými spoločenstvami.

slovakia

left justify in out

Stretnutie sa začne o 16.00 h pri Dolnej bráne. Verejný protest proti súčasnej situácii zvolal nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina. "Situácia sa v tejto oblasti zhoršuje a je nevyhnutné prestať si zakrývať oči a situáciu bagatelizovať," uviedol. 
      

Na stretnutí chce preto predstaviť aj konkrétny projekt mobilných policajných staníc pri vybraných osadách. "Ak by si kompetentní projekt mobilných policajných staníc osvojili a podporili ho, určite by to pomohlo situáciu zlepšovať," skonštatoval.

 

Poslanec takisto oznámil, že predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Jaroslav Baška (smer-SD) zvolal pokračovanie mimoriadnej schôdze Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť, ktorá sa má zaoberať množiacimi sa útokmi na osoby v dôchodkovom veku, prevažne v blízkosti osád. 
      

Hlina pripomenul, že táto schôdza je zvolaná a formálne otvorená už od februára. Pokračovanie schôdze bude spojené s výjazdovým zasadnutím výboru, ktoré sa uskutoční v dňoch 2.-4.septembra na východnom Slovensku.
      

Mimoriadne rokovanie výboru iniciovala opozícia; od ministra Kaliňáka chcela analýzu bezpečnostnej situácie a návrh opatrení na zlepšenie bezpečnostnej situácie v oblasti páchania násilných trestných činov na osobách v dôchodkovom veku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies