Hlina nepodporí Frešovu kandidatúru na župana

NETKY.SK • 1 Október 2013, 16:02 • 2 min
Hlina nepodporí Frešovu kandidatúru na župana

BRATISLAVA – Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina nepodporí v regionálnych voľbách na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša. Ako povedal Hlina pre agentúru SITA, keď avizoval možnú podporu Frešovi, mal podmienku.

slovakia

left justify in out

Hlina odmietol podporiť Freša, keď v župných voľbách za SDKÚ-DS bude kandidovať Ivo Nesrovnal. „Nemôžem podporiť niekoho, kde je človek, ktorý nectí základnú zásadu demokratov,“ povedal Hlina, ktorý vyčíta Nesrovnalovi údajný výrok z mestského zastupiteľstva pri prenájme bratislavskej tržnice, ktorý prebehol bez verejnej súťaže. „Povedal, že súťaž netreba, lebo sú elitou. To si mysleli aj komunisti a fašisti. Toto elitárčenie pravicu zabije,“ vyhlásil Hlina. Hlina sa však voliť chystá, ale v predvolebnej kampani vystupovať nebude. „Budem tak konštruktívny, že nebudem vystupovať ani negatívne,“ dodal.

Hlina v júli oznámil, že nebude kandidovať na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja a podporí kandidáta Pavla Freša (SDKÚ-DS), mal však jednu podmienku. "Pán Frešo si urobí poriadok na svojej kandidátke poslancov a do volieb do Bratislavského samosprávneho kraja za poslanca nebude kandidovať doterajší podpredseda kraja a poslanec pán Ivo Nesrovnal," uviedol vtedy Hlina. 

Voľby do vyšších územných celkov, v ktorých občania rozhodnú o predsedoch a poslancoch kraja na ďalšie štvorročné obdobie, sa uskutočnia 9. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies