Hlavný poradca Bieleho domu Jared Kushner pricestoval do Iraku

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 06:53 • 2 min
Hlavný poradca Bieleho domu Jared Kushner pricestoval do Iraku

NEW YORK - Hlavný poradca Bieleho domu a zať amerického prezidenta Donalda Trumpa Jared Kushner pricestoval na návštevu Iraku.

slovakia

left justify in out

Podľa nedeľňajšieho vyjadrenia nemenovaného vysokopostaveného zdroju z prostredia vládneho kabinetu je Kushner na Blízkom východe so šéfom zboru náčelníkov štábov Josephom Dunfordom.

 

Kushner, manžel Trumpovej najstaršej dcéry Ivanky, si osobne prial vidieť Irak a podporiť tamojšiu vládu. Iné detaily o jeho pobyte neboli zverejnené. Kushner bol intenzívne zaangažovaný v obsadzovaní prezidentského personálu a hrá úlohu aj ako tieňový poradca Bieleho domu pre vzťahy s Blízkym východom, Kanadou a Mexikom.

 

Hoci nemá žiadnu predošlú diplomatickú či vládnu skúsenosť, Trump ho tiež poveril pokusom o vyjednanie mierovej dohody medzi Izraelom a Palestínčanmi.

 

Kushner a Trump sa v marci stretli s irackým premiérom Hajdarom Abádím, ktorého ubezpečili, že USA zintenzívnia podporu jeho krajiny v boji proti extrémistickej skupine Islamský štát (IS).

 

Kushner minulý týždeň vyhlásil, že bude dobrovoľne vypovedať pred senátnym výborom pre kontrolu tajných služieb v súvislosti s organizáciou stretnutí s ruským veľvyslancom vo Washingtone Sergejom Kisľakom a inými ruskými predstaviteľmi, ku ktorým došlo počas kampane pred vlaňajšími americkými prezidentskými voľbami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies