Hlavný index šanghajskej burzy vzrástol o viac než 3 %

NETKY.SK • 16 Február 2016, 10:20 • 2 min
Hlavný index šanghajskej burzy vzrástol o viac než 3 %

PEKING - Kľúčový index burzy v Šanghaji sa po pondelkovom (15.2.) poklese opäť vrátil k rastu a obchodovanie ukončil nárastom o vyše 3 %. Čínske akciové trhy tak naďalej pokračujú vo výkyvoch. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kľúčový index šanghajskej burzy Shanghai Composite Index vzrástol na záver dnešného obchodovania o 3,29 % a obchodovanie uzatvoril na úrovni 2836,57 bodu. Hlavný index burzy v Šen-čene uzavrel obchodovanie na úrovni 10.045,37 bodu, čo znamená rast o 3,89 %. Technologický index ChiNext zaznamenal rast o viac než 4 % na 2201,93 bodu.

 

Podľa ekonómov nálady investorov pravdepodobne vylepšili faktory ako vysoký obchodný prebytok Číny a mierny rast kurzu čínskej meny. Je však veľmi ťažké predvídať, ako sa akciový trh bude vyvíjať počas celého roka, dodali ekonómovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies