Hlavné politické sily poverili prezidenta a premiéra zostavením vlády

NETKY.SK • 2 November 2014, 09:56 • 2 min
Hlavné politické sily poverili prezidenta a premiéra zostavením vlády

SANÁ - Hlavné politické zoskupenia v Jemene vrátane šiitských povstalcov Húsíov v sobotu podpísali dohodu, ktorou poverili prezidenta a premiéra, aby zostavili novú vládu. Uviedla to agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vytvorenie nového kabinetu má pomôcť zmierniť politické napätie v krajine.
      

Na základe dokumentu má premiér Chálid Bahá obsadiť ministerské kreslá po konzultáciách s prezidentom Abd Rabbuh Mansúr Hádím.
      

"Žiadame prezidenta Abd Rabbuh Mansúr Hádího a premiéra Chálida Bahá, aby sformovali kvalifikovanú vládu, ktorá bude odhodlaná chrániť ľudské práva, právny štát and neutralitu v riadení národných záležitostí," uviedli politickí lídri, ktorí sa pod dokument podpísali.
      

V ich vyhlásení sa však nepíše, kedy má byť nová vláda zostavená. Niekoľko politických predstaviteľov, ktorí sa podieľali na rozhovoroch vedúcich k podpísaniu dohody, podľa agentúry Reuters uviedlo, že sa tak môže stať v priebehu niekoľkých dní až jedného týždňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies