Hlasovať budú aj mnohí Slováci žijúci v Česku - osobne alebo poštou

NETKY.SK • 29 Február 2016, 11:25 • 2 min
Hlasovať budú aj mnohí Slováci žijúci v Česku - osobne alebo poštou

PRAHA - V sobotňajších parlamentných voľbách v SR bude hlasovať nadpriemerné množstvo zahraničných voličov - a to zo slovenskej komunity v Česku.

slovakia

left justify in out

Niektorí z nich odcestujú na Slovensko, aby osobne odovzdali svoj hlas, ďalší odvolia poštou, informoval dnes Český rozhlas (ČRo).

 

Uviedol, že v minulých parlamentných voľbách hlasoval iba zlomok zo Slovákov žijúcich v zahraničí, približne 8000. Teraz ich bude viac vďaka internetovej aplikácii, ktorá proces podania žiadosti o hlasovanie poštou skrátila na pár minút. Žiadatelia už nemusia osobne navštíviť úrad.

 

Podľa Českého rozhlasu neexistuje jasná odpoveď na to, koho budú zahraniční Slováci voliť. Sociológovia o tom nevedú nijaké štatistiky. Aj hlasy zahraničných voličov však rozhodnú o tom, či bude ďalej vládnuť Smer a s kým.

 

Český rozhlas dodal, že záujem voličov nestačil na to, aby bol z Prahy vypravený do Košíc špeciálny volebný vlak. Slováci však napriek tomu pocestujú hromadne domov, aby odvolili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies