Hľadajú detského majstra sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek

NETKY.SK • 7 Júl 2012, 08:13 • 2 min
Hľadajú detského majstra sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek

Hľadajú detského majstra sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek - Kultúra V areáli Habakuky na Donovaloch sa dnes koná 1. ročník detských majstrovstiev sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek pod názvom Valibukove silobušky .

slovakia

left justify in out

 

img

V areáli Habakuky na Donovaloch sa dnes koná 1. ročník detských majstrovstiev sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek pod názvom "Valibukove silobušky". Podujatie, ktoré je určené pre malých aj veľkých, zakončuje sériu majstrovského zápolenia dospelých v tejto disciplíne v Terchovej a v Tureckej a stavia do hlavnej úlohy súťažiacich práve deti, ktoré sú v autentickom rozprávkovom prostredí doma. "Zatiaľ máme 10 súťažných družstiev, stále je však možné prihlásiť sa," podotkla Michaela Šípková z Dobšinského rozprávkového sveta - Habakuky. Ako ďalej uviedla, okrem súťaže vo varení sú pre malých návštevníkov pripravené aj rozprávkové predstavenia, tvorivé dielne či minizoo. Súťaží sa v dvoch kategóriách. Prvú tvorí rodič s dvoma deťmi od 3 do 8 rokov a druhú kategóriu tvorí rodič s dvoma deťmi od 9 do 15 rokov. Pre súťažiacich i ostatných návštevníkov je pripravený celodenný program, ktorý je - okrem zápolenia rodín vo varení a jedení halušiek - vyplnený i divadelnými predstaveniami na motívy P.E. Dobšinského a ďalšími zábavnými súťažami pre deti i dospelých, ako napr. súťaž v pletení korbáčikov z parenice na čas či súťaž "hod oštiepkom do oštiepka". Medzi doplnkové aktivity patrí návšteva domčeka "Negrambľoš" (tvorivé dielne), oddychovej zóny s preliezačkami, hojdačkami a s mini zoo. Na záver čaká deti večerná diskotéka so samotným Valibukom.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies