HK Poprad pomôžu mesto aj Aquacity, dohoda so Šuplerom na spadnutie

NETKY.SK • 8 August 2014, 16:40 • 2 min
HK Poprad pomôžu mesto aj Aquacity, dohoda so Šuplerom na spadnutie

POPRAD - Primátor mesta Poprad Anton Danko spoločne s majiteľom Aquacity Poprad Janom Telenskym podali pomocnú ruku klubu HK Poprad.

slovakia

left justify in out

Popradský hokejový klub má odklad na udelenie extraligovej licencie do 15. augusta, no pohľadávky voči hráčom a trénerom aj s pomocou mesta a Aquacity zrejme uhradí. Riaditeľ HK Poprad Tibor Turan zároveň prezradil, že je blízko dohody so skúseným trénerom Júliusom Šuplerom, s ktorým počíta do projektu hokejovej akadémie. 
     

Situácia v popradskom klube nenechala ľahostajného ani primátora Antona Danka. Bývalý hokejový rozhodca predloží Mestskému zastupiteľstvu návrh, ktorý by mal klubu pomôcť z najhoršieho. Klub má momentálne dlhy vo výške 200-tisíc eur, pričom rozpočet na nasledujúcu sezónu by mal byť 600-tisíc eur. "Moje rozhodnutie pomôcť je podmienené súhlasom Mestského zastupiteľstva a na najbližšom zasadaní navrhnem, aby sme popradský klub zafinancovali sumou 150.000 eur do konca roku. Nechcem totiž zažiť situáciu, že by Poprad chýbal v extralige. Toto nie je prvýkrát, čo sa opakuje takáto situácia. Ak to, aj s podporou pána Telenského, prekonáme, musíme si pokojne sadnúť za jeden stôl a povedať si na čo máme. Určite nechceme robiť vysoké zmluvy a potom ich neplniť. Som presvedčený, že hráči budú mať radšej nižší plat, ale so zárukou, že ho naozaj dostanú," uviedol Anton Danko na piatkovej tlačovej konferencii.
     

K podobnej situácii už v popradskom hokeji došlo aj v nedávnych sezónach, pričom klubu viackrát pomohol majiteľ popradského Aquacity Jan Telensky. "Teší ma, že každá takáto záchrana ma postupne stojí menej a menej peňazí," uviedol Telensky s úsmevom a vážnejším tónom pokračoval: "Tentoraz si však dávam podmienku, že chcem presne vedieť, kam pôjdu moje peniaze. Už teraz chceme pracovať na tom, aby sme sa takto o rok bavili o tom, že Poprad už hrá lepšie, že mládeži sa darí a o podobne pozitívnych veciach."
     

Spokojnosť s dohodou s mestom i s Janom Telenskym netajil ani riaditeľ popradského klubu Tibor Turan. "Som rád, že po dlhšom čase došlo k vzájomnému spojeniu mesta, Aquacity a nášho klubu. Ak by padol seniorský hokej, malo by to dôsledky aj na mládež. Dnes navyše môžem povedať, že sme blízko k dohode s pánom Júliusom Šuplerom, s ktorým pripravujeme projekt hokejovej akadémie. Chceli by sme, aby mládežnícky hokej dostal na vyššiu úroveň," prezradil Turan a pre TASR ďalej dodal: "Pán Šupler je srdcom Popradčan. Pochodil celý svet, má veľa skúseností a myslím si, že by ich mohol odovzdávať v Poprade. Čo sa ďalších posíl týka, tak v prvom rade to záleží od rozpočtu. Uvidíme, ako sa nám ho podarí naplniť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies