Herec Eddie Redmayne nahovoril audioknihu

NETKY.SK • 29 Január 2017, 09:54 • 2 min
Herec Eddie Redmayne nahovoril audioknihu

BRATISLAVA - Anglický herec Eddie Redmayne nahovoril audioknihu Fantastické zvery a ich výskyt od spisovateľky J. K. Rowling. Novinka bude obsahovať šesť nových magických bytostí, ktoré autorka pripísala aj do reedície tlačenej verzie knihy. Obe nové verzie učebnice čarodejníka Harryho Pottera, ktorá po prvý raz vyšla v roku 2001, sa dostanú na trh 14. marca.

slovakia

left justify in out

Rodák z Londýna prepožičal hlas autorovi spomínanej učebnice, Newtovi Scamanderovi. Toho si zahral aj v rovnomennej filmovej adaptácii diela, ktorá sa do slovenských kín dostala vlani v novembri. „V tej knihe sú naozajstné jazykolamy. Z času na čas sa mi stalo, že som musel prestať s nahrávaním, pretože som nebol schopný vysloviť niektoré slová bez toho, aby som sa buď smial alebo si zničil jazyk. Túto výzvu som si užíval a dúfam, že poslucháči to v mojom rozprávaní budú cítiť,“ uviedol 35-ročný herec na margo projektu.


Edward John David Redmayne má za sebou množstvo úspechov na divadelných doskách, pričom získal napríklad prestížnu cenu Tony. Je známy z filmov ako Kauza CIA (2006), Like Minds (2006), Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek (2007), Kráľova priazeň (2008), Black Death (2010), Môj týždeň s Marilyn (2011), Bedári (2012) alebo Jupiter na vzostupe (2015). Zahral si aj v dráme Teória všetkého (2014) o živote Stephena Hawkinga. Za stvárnenie svetoznámeho teoretického fyzika získal napríklad Zlatý glóbus, Oscara či cenu BAFTA. Na všetky tri spomínané ocenenia ho nominovali aj za výkon v biografickej snímke Dánske dievča (2015), kde stvárnil Lili Elbe, ktorá je známa ako jeden z prvých ľudí, ktorí podstúpili operácie na zmenu pohlavia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies