Herec Ben Whishaw stvárni Freddieho Mercuryho

NETKY.SK • 10 December 2013, 13:48 • 2 min
Herec Ben Whishaw stvárni Freddieho Mercuryho

LONDÝN - Britský herec Ben Whishaw stvárni hlavnú postavu v pripravovanej biografickej snímke o zosnulom spevákovi kapely Queen Freddiem Mercurym. Režisérom filmu bude Dexter Fletcher, o scenár sa postará Peter Morgan.

slovakia

left justify in out

Dej snímky sa bude sústrediť najmä na Mercuryho pôsobenie v skupine Queen, pričom vyvrcholí legendárnym vystúpením formácie na podujatí Live Aid v roku 1985. Posledné dni speváka či spojitosť s AIDS vo filme spomínať nebudú. Snímka bude obsahovať aj piesne ako Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are the Champions, Another One Bites The Dust a You’re My Best Friend. Názov ani dátum premiéry zatiaľ nezverejnili.

Freddie Mercury je považovaný za jednu z najvýznamnejších osobností hudobného priemyslu. Magazín Rolling Stone ho vo svojom rebríčku 100 najlepších spevákov všetkých čias zaradil na 18. miesto a čitatelia magazínu Classic Rock ho v ankete označili za najlepšieho rockového speváka všetkých čias. Extravagantný hudobník s hlasovým rozsahom štyri oktávy zložil mnohé hity kapely Queen, ako napríklad Killer Queen, Somebody to Love, Don't Stop Me Now alebo Crazy Little Thing Called Love. Mercury zomrel 24. novembra 1991 na zápal pľúc, ktorý bol pre neho smrteľný v dôsledku oslabenia imunity vírusom HIV. Dožil sa 45 rokov. 

Benjamin John Whishaw sa predstavil v snímkach ako Kupec benátsky (2004), Parfum: Príbeh vraha (2006), Partička B.D. (2007) či Atlas mrakov (2012). Okrem toho sa do povedomia divákov a diváčok dostal aj bondovkou Skyfall (2012), v ktorej stvárnil vedca a vynálezcu Q. Jeho manželom je austrálsky hudobný skladateľ Mark Bradshaw. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies