Heger: "Keď sa chce, tak sa dá. 3. blok Mochoviec funguje na 90%. Tým to ale nekončí"

NETKY.SK • 14 August 2023, 12:09 • 2 min
Heger: "Keď sa chce, tak sa dá. 3. blok Mochoviec funguje na 90%. Tým to ale nekončí"

BRATISLAVA - Predseda Demokratov Eduard Heger chváli prevádzku 3. blok Mochoviec a zároveň vyzdvihuje výstavbu štvrtého. Sú to podľa neho kľúčové projekty pre energetickú bezpečnosť každého občana Slovenska.

slovakia

left justify in out

“Nedá sa, nedá sa. To sme počúvali dlhé roky. Dá sa to, keď sa chce. Som rád, že za našej vlády Slovenské elektrárne dostavali a spustili 3. blok Mochoviec, ktorý už dnes beží na 90%. Spustenie tretieho bloku a zároveň výstavba štvrtého, sú kľúčové projekty pre energetickú bezpečnosť každého občana Slovenska. Aj vďaka tomu, dokázala naša vláda, konkrétne vtedajší minister hospodárstva Karel Hirman, zabezpečiť lacnú elektrinu pre slovenské domácnosti na tento aj budúci rok. Spolu so zastropovanými cenami za teplo a plyn domácnosti ušetria 250 eur mesačne na účtoch za energie. V strane Demokrati ponúkame voličom skúsený tím, ktorý už dokázal, že aj počas ťažkej krízy, vie ponúknuť riešenia v prospech občanov. Demokrati sú garanciou kvalitných riešení,” povedal predseda strany Demokrati Eduard Heger.   

 

 

Čena predsedníctva Demokratov Karel Hirman hovorí, že nižšia cena elektriny je zabezpečená aj na budúci rok, vďaka dohode so Slovenskými elektrárňami. Podľa Hirmana je teraz potrebné sústrediť sa najmä na pomoc s cenami zemného plynu a vo všeobecnosti vykurovania. “Návrhy Demokratov na stabilizáciu cien energií sú:

- kompenzovať náklady domácností na vykurovanie, a to do výšky priemernej spotreby plynu, respektíve tepla. Toto opatrenie domácnostiam reálne pomôže a vytvorí aj tlak na úsporu,
- zavedenie šrotovného pri výmene starého plynového kotla za nový,
- budeme aj naďalej podporovať úsporné opatrenia, ako sú príspevky na zatepľovanie, či výmenu okien,” informoval Hirman. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Demokrati / Matúš Mandrák Foto: HNonline
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies