HC Lev nesplnil podmienky SZĽH, jeho osud je stále neistý

NETKY.SK • 27 Júl 2010, 07:23 • 2 min
HC Lev nesplnil podmienky SZĽH, jeho osud je stále neistý

HC Lev nesplnil podmienky SZĽH, jeho osud je stále neistý

slovakia

left justify in out

img

Osud pôsobenia hokejového klubu HC Lev v ruskej KHL na území slovenského Poradu je stále nejasný. Vedenie pôvodne hradeckokrálovskej organizácie do pondelka nesplnilo všetky požiadavky slovenských klubov združených v spoločnosti Pro-hokej a.s. a Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a tak výkonný výbor najvyššej hokejovej inštitúcie v krajine zatiaľ jeho štart nepovolil. Generálny sekretár Ján Taraba však zdôraznil, že rokovania budú naďalej pokračovať.
"Výkonný výbor na svojom poslednom zasadnutí 25. júna, keď sa zaoberal uvedenou záležitosťou, poslal odpoveď s podmienkami, ktoré je nutné, aby klub splnil a predložil. Na základe toho, že do dnešného dňa sa tak nestalo, Výkonný výbor sa touto situáciou zaoberal na pondelkovom zasadnutí. Zaujal stanovisko, že HC Lev Hradec Králové nespĺňa podmienky článku 1, ods. 1 Stanov SZĽH v spojení s čl. 4, ods. 3 písm. b) Stanov SZĽH a nemôže byť prijatý za riadneho člena SZĽH," uviedol Taraba. Zväz ale zatiaľ nezamietol celú záležitosť do koša. Predstaviteľom Leva dal ďalší termín na to, aby splnili stanovené podmienky a celým prípadom sa bude opätovne zaoberať v auguste. "To znamená, že do 10. augusta musí uvedený klub predložiť svoje doklady a na základe nich bude rokovať pravidelné zasadnutie Výkonného výboru, ktoré rozhodne o celej záležitosti," pokračoval Taraba.
HC Lev tak dostal druhú šancu pristúpiť na podmienky, ktoré mu uložil VV SZĽH, no stále nie je isté, že sa v Poprade predstavia popredné tímy KHL. Na otázku, či VV SZĽH v prípade splnenia všetkých podmienok žiadosť klubu automaticky príjme, Taraba odpovedal: "Nie. Samozrejme sa tým bude VV aj ďalej zaoberať."
Klub chcel pôvodne pôsobiť v domácom Hradci Králové, no jeho snaha zahrať si najvyššiu ruskú súťaž na území Českej republiky stroskotala približne pred mesiacom. Český zväz ľadového hokeja totiž jednomyseľne zamietol túto požiadavku a to aj napriek tomu, že sa klubu podarilo zohnať cez 330 miliónov českých korún, ktoré sú finančnou garanciou pre štart v KHL. Predstavitelia HC Lev však nestratili nádej a obrátili sa na Poprad. Po dohode so zástupcami mesta aj HK Poprad o možnosti využívania zimného štadióna, tak vedeniu KHL predostreli všetky dokumenty potrebné na pôsobenie v Poprade. Zástupcovia súťaže následne prišli na inšpekciu pod Tatry a v piatok 16. júla oficiálne prijali klub do svojej súťaže.
HC Lev tak v ceste stálo už iba prijatie od národného zväzu a extraligových klubov na Slovensku. Zástupcovia Pro-hokeja sa minulý týždeň dopracovali k jednotnému stanovisku, ktoré súhlasí s pôsobením Leva na popradskom zimnom štadióne a v prestížnej súťaži na sezónu 2010/2011. Klub však musel splniť ešte dve podmienky, jednu obchodnú smerom k Pro-hokeju a druhú, ktorá je administratívne naviazaná na celé hokejové hnutie na Slovensku pod štruktúrami Medzinárodnej hokejovej federácie.   Stanovisko VV SZĽH (v plnom znení):   "Členovia Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja sa v pondelok 26. júla 2010 zišli na mimoriadnom rokovaní, ktorého jediným bodom bolo zaujatie stanoviska k žiadosti HC Lev Hradec Králové o možnosti odohrať zápasy KHL na území Slovenska v Poprade.  Výkonný výbor SZĽH na svojom mimoriadnom rokovaní konštatoval, že spoločnosť HC Lev Hradec Králové do dnešného dňa, t.j. 26. 07. 2010 nepredložila dokumenty o splnení podmienok, ktoré boli prijaté uznesením Výkonného výboru SZĽH zo dňa 25. júna 2010 vyplývajúcimi okrem iného z legislatívnych noriem IIHF (najmä čl. 301 a 303 IIHF Statutes and Bylaws) a ktorými bol podmienený súhlas VV SZĽH s účinkovaním spomínaného klubu v Kontinentálnej hokejovej lige na území Slovenska. Spoločnosť HC Lev Hradec Králové o nutnosti splnenia týchto podmienok bola oboznámená listom SZĽH zo dňa 25. 06. 2010.   Výkonný výbor SZĽH na svojom mimoriadnom zasadnutí rozhodol:   1.)  HC Lev Hradec Králové (ČR) nespĺňa podmienky článku 1, ods. 1 Stanov SZĽH v spojení s čl. 4, ods. 3 písm. b) Stanov SZĽH a nemôže byť prijatý za riadneho člena SZĽH   2.) Spoločnosť HC Lev Hradec Králové musí do 10. augusta 2010 predložiť VV SZĽH doklady o splnení nasledovných podmienok: a) potvrdenie o členstve v Ruskej federácii ľadového hokeja b) žiadosť Ruskej federácie ľadového hokeja o súhlas SZĽH odohrať zápasy KHL v sezóne 2010/2011 na území členskej národnej asociácie, t.j. na území SR (v Poprade) c) potvrdenie o splnení obchodných podmienok a záväzkov voči Pro Hokej a.s. a klubu HK ŠKP Poprad s.r.o., ktoré boli určené Športovou radou Pro Hokej a.s. dňa 23. 07. 2010   3.) Oficiálne stanovisko o výsledkoch mimoriadneho rokovania VV SZĽH bude médiám tlmočiť výhradne generálny sekretár SZĽH   4.) Dňa 18.08.2010 vydá konečné stanovisko k celej záležitosti na svojom pravidelnom zasadnutí."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies