Havária na Dunaji: Výletná loď plná turistov narazila do brehu!

NETKY.SK • 11 September 2016, 11:09 • 2 min
Havária na Dunaji: Výletná loď plná turistov narazila do brehu!

VOJKA - Výletná loď so švajčiarskou vlajkou narazila dnes nadránom do brehu Dunaja pri obci Vojka nad Dunajom.

slovakia

left justify in out

Pri kolízii nebol zranený žiadny pasažier a nebola nutná ani evakuácia cestujúcich.

 

Na mieste podľa službukonajúceho dispečera Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru SR v Trnave zasahujú príslušníci z Dunajskej Stredy a Šamorína, boli pripravené aj dva autobusy pre potrebu prípadnej evakuácie. Loď má kapacitu 150 ľudí. "Potápač aktuálne zisťoval eventuálne poškodenia trupu pod vodou, žiadne nezistil," konštatoval dispečer pre TASR.

 

img

 

U kapitána výletnej havarovanej lode so švajčiarskou vlajkou pri obci Vojka nad Dunajom v okrese Dunajská Streda zistili prítomnosť alkoholu. Na dnešnej tlačovej konferencii na mieste nehody to povedal minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd). "Vec bude vyšetrovaná ďalej," uviedol Érsek. Tvrdí, že mu malo prísť zle a záchranári ho previezli do nemocnice. "Mal problémy s tlakom a bol tiež pod veľkým stresom," povedal pre TASR hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel.

 

Loď nemala podľa Érseka závažné poškodenia, a tak ďalej pokračovala v plavbe smerom na Budapešť. Na palube sa nachádzalo 150 ľudí, z toho asi 50 členov bola posádka, potvrdil minister životného prostredia László Sólymos (Most-HÍd). Nikto sa nezranil, nebola potrebná evakuácia.

 

img

 

Plavidlo narušilo pravý breh Dunaja. "Je prerazená horná asfaltová vrstva, tiež izolačná vrstva až po štrk," priblížil Sólymos. Rozsah poškodenia teraz budú na brehu zisťovať pracovníci vodohospodárskej výstavby. Bude musieť byť znížená hladina vody, nebezpečenstvo však podľa Sólymosa nehrozí.

 

img

 

"Zníženie hladiny pri vodnom diele Gabčíkovo môže spôsobiť zmeny plavebnej dráhy," povedal Pavel Virág z Vodohospodárskeho podniku. Ak by bolo treba hladinu znížiť ešte viac, môže dôjsť k zastaveniu plavby na určitý čas. "O spôsobe a termíne opravy sa ešte rozhodne, no je to akútne," povedal Andrej Kasana z Vodohospodárskej výstavby. Zatiaľ si to podľa neho vyžaduje provizórne riešenia. Hrádza však je bezpečná, obyvatelia sa nemusia ničoho obávať.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies