Hasiči bojujú s plameňmi v ochrannej zóne okolo jadrovej elektrárne Černobyľ

NETKY.SK • 10 August 2015, 22:35 • 2 min
Hasiči bojujú s plameňmi v ochrannej zóne okolo jadrovej elektrárne Černobyľ

KYJEV - Ukrajinskí hasiči už druhým dňom pokračujú v boji s požiarom v ochrannej zóne okolo havarovanej jadrovej elektrárne (JE) Černobyľ, ktorého príčiny vyšetrujú orgány činné v trestnom konaní. Podľa informácií zverejnených dnes v Kyjeve, ich doterajšie poznatky naznačujú, že za rozsiahlym požiarom na území rádovo desiatok hektárov môže byť podpaľačstvo.

slovakia

left justify in out

Informácie priniesla tlačová agentúra UNIAN a viaceré ukrajinské internetové servery.

 

Úroveň radiácie sa v ochrannej zóne, ani v Kyjeve v dôsledku požiaru nezvýšila, ba podľa oficiálne zverejnených údajov sa ani nepribližuje hraničným povoleným hodnotám.

 

S plameňmi bojovala už v nedeľu asi stovka hasičov, ako aj takmer dve desiatky kusov techniky. Pomoci sa im dostalo aj zo vzduchu, vďaka nasadeniu troch hasiacich lietadiel a jedného vrtuľníka. Dnes do oblasti povolali posily. Požiar je údajne pod kontrolou, zatiaľ však nikto nehovorí o jeho lokalizácii.

 

Ruské zdroje Greenpeace informovali, že dym z požiaru sa šíri na sever a registrujú ho už aj v oblasti susediacej s Ukrajinou a Bieloruskom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies