Hantuchová po triumfe nad Dateovou Krummovou: "Bol to skvelý zápas"

NETKY.SK • 11 Február 2011, 08:17 • 2 min
Hantuchová po triumfe nad Dateovou Krummovou: "Bol to skvelý zápas"

Hantuchová po triumfe nad Dateovou Krummovou: "Bol to skvelý zápas"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová si prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v thajskej Pattayi (dotácia 220.000 dolárov). Zverenka trénera Mateja Liptáka si v druhom kole ako nasadená štvorka po prvý raz v kariére poradila so 40-ročnou japonskou veteránkou Kimiko Dateovou Krummovou za 2:05 h v dvoch setoch 7:6 (3) a 6:3.
      Hantuchová odplatila súperke tri predchádzajúce prehry z ázijských turnajov v Soule, Tokiu a na ostrove Bali. V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti Uzbečke Akgul Amanmuradovovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 1:0. V roku 2006 na Australian Open nad ňou zvíťazila hladko v dvoch setoch. Hantuchová má v Pattayi už teraz istú prémiu 5625 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA.
      Prvý set duelu medzi Hantuchovou a Dateovou Krummovou mal prívlastok maratónsky, trval totiž 78 minút. Slovenka v ňom viedla 5:3, no Japonke sa podarilo vynútiť tajbrejk. V skrátenej hre mala navrch Hantuchová, ktorá za stavu 6:3 vďaka esu premenila hneď prvý setbal. V druhom dejstve sa Slovenka po brejku v ôsmom geme ujala vedenia 5:3 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Pri vlastnom podaní premenila hneď prvý mečbal, keď predtým otočila z 0:40.
      Hantuchová si v Pattayi pripísala na konto prvé dve víťazstva v tejto sezóne, pred príletom do Thajska mala bilanciu 0:4. Počas uplynulého víkendu v dueli 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie proti Česku v bratislavskom NTC nestačila na Lucii Šafářovú ani na Petru Kvitovú, na Australian Opejn i na turnaji v Sydmey vypadla v 1. kole. V Brisbane neštartovala pre zranenie ľavej achilovky.
      Po prvom víťazstve nad Dateovoou Krummovou Hantuchová netajila spokojnosť. "Bol to skvelý zápas. Kimiko bojuje o každú loptičku a nevzdáva sa za žiadneho stavu. Mnohé mladé dievčatá by si z nej mohli zobrať príklad. Vo veku 40 rokov nie je ľahké byť fit a hrať jeden turnaj za druhým. Kimiko si zaslúži môj obdiv," povedala Hantuchová pre akreditované médiá.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies