Hamšík gólovo vyrovnal Maradonu a tešil sa z miestenky v LM

NETKY.SK • 15 Máj 2016, 09:27 • 2 min
Hamšík gólovo vyrovnal Maradonu a tešil sa z miestenky v LM

NEAPOL - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík prispel gólom k postupu SSC Neapol do skupinovej fázy Ligy majstrov 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Tím spod Vezuvu zdolal v záverečnom 38. kole talianskej Serie A Frosinone 4:0 a v tabuľke si udržal druhé miesto. Rímskemu AS nepomohlo ani víťazstvo 3:1 na pôde AC Miláno.

 

Hamšík v 44. minúte otvoril skóre, po zmene strán sa hetrikom blysol argentínsky kanonier Gonzalo Higuaín, ktorý prekonal 66 rokov starý rekord talianskej ligy. Ten držal švédsky útočník Nils Gunnar Nordahl, ktorý v sezóne 1949/1950 v drese AC Miláno nastrieľal 35 gólov, Higuain dal o jeden viac.

 

Hamšíkovi sa tiež podaril zápis do histórie. Proti Frosinone zaznamenal celkovo 81. presný zásah v drese Neapola v Serii A, čím sa dotiahol na argentínsku modlu Diega Maradonu. "Je to ďalší fantastický míľnik v mojej kariére. Som veľmi šťastný, že som sa dostal na úroveň legendy Neapolu a svetového futbalu," uviedol Hamšík na svojej oficiálnej internetovej stránke.

 

Zo zisku miestenky v skupinovej fáze LM mal 28-ročný stredopoliar obrovskú radosť. "Pred zápasom bolo jasné: ak vyhráme, nemusí nás zaujímať výsledok AS Rím a skončime na druhom mieste. Od úvodných minút sa hralo na jednu bránku. Mali sme veľkú prevahu, no gól nie a nie padnúť. Dočkali sme sa v závere prvého dejstva," konštatoval slovenský špílmacher. Bol to práve on, ktorý poslal domácich do vedenia: "Po zmene strán sme pridali ďalšie góly a vybojovali sme si striebornú priečku. Sme šťastní, ideme do Ligy majstrov," dodal Hamšík, ktorého v 83. minúte tréner vystriedal a fanúšikovia mu pri odchode z ihriska vyvolávali na slávu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies