Podľa Vladimíra Putina má o ruskú vakcínu záujem veľa krajín. Vyrábať sa možno bude aj v Maďarsku

NETKY.SK • 15 November 2020, 12:32 • 2 min
Podľa Vladimíra Putina má o ruskú vakcínu záujem veľa krajín. Vyrábať sa možno bude aj v Maďarsku

Maďarsko by mohlo byť prvou krajinou Európskej únie, kde sa bude vyrábať ruská vakcína proti novému koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Prezident Ruskej federácie Vladimír Putin prezradil, že o ruskú vakcínu s názvom Sputnik V je záujem vo viacerých krajinách. Aj preto bude dôležité, aby sa jej výroba nesústredila len na jedno miesto, ale aby sa vyrábala aj inde a umožnilo sa tak jej rýchlejšie distribuovanie do rôznych končín sveta.

 

 

O výrobu majú záujem v Maďarsku, ako aj vo Venezuele. Veľvyslanectvo Ruskej federácie na Slovensku informovalo na sociálnej sieti, že „prvé vzorky vakcíny Sputnik V dorazia do Maďarska budúci týždeň“. Budapešť v súčasnosti pripravuje miesto, kde sa očkovacia látka bude vyrábať. „Paralelne s tým prebieha príprava príslušného výrobného závodu v Maďarsku,“ sprostredkovalo veľvyslanectvo slová ruského rezortu zodpovedného za priemysel.

 

 

Pridať sa chce aj Venezuela, ktorá „chce na svojom území lokalizovať výrobu Sputniku V“. Veľvyslanectvo sprostredkovalo na sociálnej sieti slová viceprezidentky Venezuely Delsi Rodriguezovej, ktorá má záujem zorganizovať stretnutie s výrobcami očkovacej látky. Dezinfekčné gély a rúška nájdete aj na shop.netky.sk.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona