Hamilton o Vettelovi: Už teraz je legendou

NETKY.SK • 28 Október 2013, 13:38 • 2 min
Hamilton o Vettelovi: Už teraz je legendou

NAÍ DILLÍ - Nemec Sebastian Vettel z Red Bullu dosiahol víťazstvom na nedeľňajšej Veľkej cene Indie formuly 1 historický míľnik v kariére, vo veku 26 rokov sa stal najmladším jazdcom so štyrmi majstrovskými titulmi po sebe. Podľa pilota Mercedesu Lewisa Hamiltona sa zaradil týmto "fenomenálnym kúskom" medzi legendy.

slovakia

left justify in out

Vettel sa svojím výkonom pridal ku krajanovi Michaelovi Schumacherovi a Juanovi Manuelovi Fangiovi z Argentíny. Oni takisto získali štyri tituly za sebou, nie však v takom nízkom veku. "V prvom rade chcem pogratulovať Sebastianovi - štvornásobný majster sveta, to je úžasné. Týmto sa stal legendárnym, ním už bol vlastne bol aj predtým. Dokázať to v takom veku je niečo fenomenálne. V ostatných rokoch zlomil niekoľko rekordov," povedal pre Sky Sports Hamilton, ktorý obsadil na VC Indie šieste miesto.

Britský pilot štartoval z tretej pozície a jeho výkon v pretekoch bol skôr sklamaním. Šampión z roku 2008 sa trápil s vysokou degradáciou pneumatík a v záverečných minútach prišiel o pozíciu v súboji so Sergiom Pérezom z McLarenu. "Bolo dobré, že sme získali nejaké body, ale z mojej strany to nebolo nič moc," uviedol Hamilton.

Jeho tímový kolega Nico Rosberg bol na tom lepšie a vybojoval si druhé miesto s takmer polminútovým mankom na Vettela. Mercedes sa vďaka bodovaniu oboch jazdcov dostal pred Ferrari na priebežné druhé miesto v Pohári konštruktérov. "Pre tím išlo o veľmi dôležité preteky. Získali sme slušný počet bodov a vyšplhali sa na druhú pozíciu v poradí konštruktérov. Som si celkom istý, že sme schopní si udržať túto pozíciu do konca sezóny. Všetci odvádzajú skvelú prácu a auto vyzerá dobre. Bude to však tvrdý boj," dodal Rosberg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies