Hamas: Všetkým nemocniciam v pásme Gazy došlo palivo

NETKY.SK • 24 Október 2023, 08:30 • 2 min
Hamas: Všetkým nemocniciam v pásme Gazy došlo palivo

GAZA - Všetkým nemocniciam v pásme Gazy došlo palivo, uviedlo v pondelok vo vyhlásení palestínske militantné hnutie Hamas, ktoré v pásme vládne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Militantné hnutie nalieha na vytvorenie stáleho humanitárneho koridoru do oblasti, aby sa predišlo humanitárnej katastrofe.

"Pokračujúc obliehanie výrazne zhoršilo humanitárne podmienky a spôsobilo vážny nedostatok zásob potravín a liekov, nehovoriac o tom, že všetkým nemocniciam v pásme Gazy došlo palivo," uvádza vyhlásenie Hamasu.

Hnutie kritizovalo obmedzovanie množstva pomoci, ktoré sa na územie dostáva, a naliehalo na arabské a islamské krajiny a Organizáciu Spojených národov (OSN), aby zintenzívnili snahy o otvorenie humanitárneho koridoru.

"To, čo sa deje v pásme Gazy, nemožno nazvať inak než genocídou a zločinmi proti ľudskosti. Ak to bude pokračovať, bude to absolútnou potupou ľudskosti," uvádza vyhlásenie Hamasu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / Sky News, Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies