V kúpeľoch Dudince budú prvé vianočné trhy

NETKY.SK • 8 December 2022, 10:30 • 2 min
V kúpeľoch Dudince budú prvé vianočné trhy

DUDINCE - V kúpeľoch Dudince budú mať prvýkrát vianočné trhy. Spojené budú s koncertom Lenky Piešovej, speváčky a sestry víťazky československej SuperStar. Uskutočnia sa v piatok (9.12.) v kúpeľnom parku.

slovakia

left justify in out

"Hoci sú naše kúpele počas Vianoc a Nového roka zatvorené, aby sme mali dosť času na rekonštrukcie a obnovy, rozhodli sme sa záver tohtoročnej prevádzky našim klientom i ľuďom z regiónu spríjemniť čas dielami našich regionálnych výrobcov, remeselníkov a aj troškou hudby či folklórom," uviedla pre TASR manažérka kultúry a starostlivosti o klienta v Kúpeľoch Dudince Žaneta Beňová.

 

img

 

"Popri predajných stánkoch s ručne vyrobenými predmetmi, vianočnom punči či kúpeľnej kapustnici sa návštevníci dozvedia niečo viac aj o zvykoch v regióne. Vďaka folklórnej skupine Geľovianka zo Sebechlieb sa oboznámia s tým, čo bolo pre tento región počas najkrajších sviatkov v roku typické," doplnila. Kúpeľné mestečko Dudince je známe najmä svojou minerálnou vodou, ktorá lieči súčasne hneď niekoľko ochorení. Kúpele sa však zameriavajú nielen na svojich klientov, ale prinášajú program a zážitky aj obyvateľom a návštevníkom mesta. V lete takto zrealizovali prvý ročník Festivalu Slnka, Ticha, Vody, ktorého program bol špeciálne zostavený podľa troch pilierov, ktoré Dudince charakterizujú. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies