Halák obstál v ohni a St. Louis deklasoval Detroit 10:3, Višňovský 1+1

NETKY.SK • 31 Marec 2011, 07:39 • 2 min
Halák obstál v ohni a St. Louis deklasoval Detroit 10:3, Višňovský 1+1

Halák obstál v ohni a St. Louis deklasoval Detroit 10:3, Višňovský 1+1

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti St. Louis Blues deklasovali v nočnom zápase Detroit Red Wings na ľade v Joe Louis Arena 10:3, slovenský brankár Jaroslav Halák pomohol hosťom k triumfu 41 úspešnými zákrokmi. St. Louis sa stal prvým tímom v profilige od 6. februára 2009, ktorý konto súperov zaťažil desiatimi "kúskami", vtedy sa to podarilo hráčom Dallasu na úkor NY Rangers.

St. Louis naposledy strelili 10 gólov do siete Detroitu pri domácej výhre 10:5 s dátumom 1. december 1984. Domáci síce mieria do play off, pričom St. Louis sú takmer definitívne z kola von, no pred šokovaným hľadiskom dostali "červené krídla" osem gólov v prvých dvoch tretinách. Desať gólov v jednom zápase naposledy inkasovali pred viac ako 17 rokmi. "Vďaka Bohu, že je už koniec," hlesol krátko po zápase tréner domácich Mike Babcock.

Darilo sa aj slovenskému obrancovi Ľubomírovi Višňovskému, ktorý doviedol gólom a asistenciou Anaheim k výhre 4:2 na ľade Calgary. Pre Višňovského to bol už 16. presný zásah, resp. 48 asistencia v ročníku. Stále si tak drží post najproduktívnejšieho obrancu NHL so 64 bodmi (16+48), pred druhým Nicklasom Lidströmom (15+46) z Detroitu má trojbodový náskok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies