Na Gemeri sa uskutoční dobrodružno-náučné putovanie

NETKY.SK • 5 August 2022, 18:34 • 2 min
Na Gemeri sa uskutoční dobrodružno-náučné putovanie

REVÚCA – Na dolnom Gemeri sa v sobotu 6. augusta uskutoční prvé zo série sprevádzaných dobrodružno-náučných putovaní s názvom Mining walk.

slovakia

left justify in out

Bude na tému slávnej baníckej minulosti a geologického bohatstva tohto regiónu a uskutoční sa ako súčasť podujatí Revúca – mesto kultúry v spolupráci s Asociáciou prírodného turizmu.

 

„Zavedie nás k ložiskám magnezitu a mastenca, do štôlní na ťažbu sadrovca a anhydritu, uvidíme pradávne oceánske dno, záliv mora i sopku. Mining walk bude spojený so zberom minerálov, ako pyrit, chalkopyrit, mastenec, aragonit či kalcit. Sprievodcom po geologických lokalitách a po stopách banskej histórie bude profesionálny geológ Peter Varga z OZ Cesta minerálov,“ uvádzajú organizátori.

 

img

     

Medzi zastávkami v Hnúšti, Konrádovciach, Veľkých Dravciach, Gemerskej Hôrke a späť do Revúcej účastníkov prepraví zájazdový autobus. Vyrážať bude v sobotu o 9:00 h spred domu kultúry v Revúcej.
      

„Popri už uskutočnenom úspešnom Forest Walk-u na Muránsku planinu za poznávaním lesných ekosystémov sme pripravili geologickú potulku po lokalitách, ktoré vďaka svojmu nerastnému zloženiu boli alebo sú využívané na banskú činnosť. Spoznávanie nerastného bohatstva Gemera je nevyužitou príležitosťou pre prírodný turizmus, od ktorého si miestni sľubujú rozbeh mäkkých foriem cestovného ruchu. My sme v asociácii pripravení tomu aktívne pomôcť,“ uviedla predsedníčka Asociácie prírodného turizmu Iveta Niňajová.

 

Možno vás zaujme: V sobotu príde k zmene počasia, očakáva sa veľký teplotný kontrast



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies