Pápež chce navštíviť Maďarsko aj napriek zdravotným problémom

NETKY.SK • 14 Apríl 2023, 20:00 • 2 min
Pápež chce navštíviť Maďarsko aj napriek zdravotným problémom

VATIKÁN - Pápež František (86) v piatok povedal, že napriek problémom s kolenom chce naďalej cestovať. V tejto súvislosti potvrdil, že koncom apríla navštívi Maďarsko. Spomenul tiež ďalšie plánované cesty do Marseille či Mongolska.

slovakia

left justify in out

Pápež prijal v piatok na audiencii vedenie a personál talianskej leteckej spoločnosti ITA Airways, ktorý ho sprevádza na jeho zahraničných cestách. Ocenil jeho "veľmi cennú službu", ktorá si vyžaduje "kompetentnosť, starostlivosť a pozornosť v mnohých detailoch".

 

František poznamenal, že má síce problémy s pohybom, avšak aj vďaka pomoci pracovníkov spomenutých aerolínií bude cestovať naďalej. "Je pre mňa dôležité stretávať sa s ľuďmi, spoločenstvami, veriacimi, príslušníkmi iných náboženstiev...," zdôraznil. Objasnil, že osobný rozhovor a stretnutie sú niečím iným než prednesenie posolstva alebo prejav cez video. Pápež podľa vlastných slov cestuje preto, aby ľudí upevnil v ich viere, bol nablízku trpiacim a pomáhal tým, čo sa zasadzujú za mier. "Za dva týždne sa vydám, ak Boh dá, na svoju 41. apoštolskú pútnickú cestu do Maďarska. Potom budú nasledovať Marseille, Mongolsko a všetky ďalšie miesta, ktoré sú na zozname," uviedol.

 

Budapešť má pápež navštíviť 28. – 30. apríla. Naplánované má rozhovory s prezidentkou Katalin Novákovou a premiérom Viktorom Orbánom. Ohlásená je tiež nedeľná omša na Námestí Lajosa Kossutha pred budovou parlamentu. Pápež absolvoval krátku sedemhodinovú návštevu Maďarska aj v roku 2021, pripomína APA. D

 

o francúzskeho prístavného mesta Marseille by mal pápež odcestovať 23. septembra. Ešte vo februári uviedol, že odtiaľ možno odletí do Mongolska, to však zatiaľ nie je potvrdené. Františka prepustili 1. apríla z nemocnice v Ríme, kde strávil niekoľko dní so silným zápalom priedušiek a kde mu vnútrožilovo podávali antibiotiká. Už viac než rok ho trápia natiahnuté väzy pravého kolena a malá zlomenina, čo ho často núti použiť invalidný vozík alebo si pomáhať pri chôdzi palicou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies