Hádzanárky SR odštartujú kvalifikáciu s výraznými zmenami v kádri

NETKY.SK • 3 Október 2023, 11:45 • 2 min
Hádzanárky SR odštartujú kvalifikáciu s výraznými zmenami v kádri

BRATISLAVA - Viacero nových mien figuruje v nominácii hádzanárok Slovenska na úvodné zápasy kvalifikácie ME 2024. Súboje o postup na šampionát odštartujú domácim duelom proti Izraelu (11. októbra v Michalovciach) a v poľskom meste Mielec ich potom čaká súboj s Ukrajinou (15. októbra).

slovakia

left justify in out

Z rôznych dôvodov chýbajú v kádri trénera Jorgeho Dueňasa osvedčené mená a v nedávnej minulosti stabilné členky kádra národného tímu ako Viktória Oguntoyová, Soňa Furgaláková, Bibiana Štefaniková, Vladimíra Bajčiová, Barbora Lanczová či Simona Szarková. Príležitosť tak dostanú hráčky, z ktorých sú niektoré v úlohe úplných nováčikov a ďalšie v minulosti už epizódne okúsili atmosféru ženskej reprezentácie - brankárky Barbora Hanzalíková z českého Zlína a Bella Oláhová zo Šale, krídelníčka Natalia Dmytrenková z poľského Jaroslawu, šalianska spojka Diana Mária Vargová i mladá Dorota Bačenková z michalovskej Iuventy.

 

Zostávajúcim účastníkom 2. skupiny je Nemecko. Postup si zabezpečia prví dvaja z každej skupiny a navyše aj štyri najlepšie tímy z tretích priečok. Kvalifikácia sa bude hrať okrem októbra aj vo februári/marci 2024 a v apríli 2024. Družstvá sa stretnú systémom každý s každým doma a vonku. Európsky šampionát sa uskutoční od 28. novembra do 15. decembra 2024 v Rakúsku, Maďarsku a Švajčiarsku.

 

Na ME štartovali Slovenky naposledy v roku 2014, keď obsadili dvanástu priečku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / Slovak Handball Foto: TASR / Roman Hanc
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies