Hadamczik nechce Vůjtekovi uvoľniť hráčov na reprezentačný kemp

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 14:57 • 2 min
Hadamczik nechce Vůjtekovi uvoľniť hráčov na reprezentačný kemp

PRAHA - Tréner Vladimír Vůjtek musí hneď na začiatku svojho pôsobenia pri kormidle českej hokejovej reprezentácie riešiť nepríjemnosti.

slovakia

left justify in out

Alois Hadamczik ako kouč Komety Brno mu nechce uvoľniť dvoch útočníkov na blížiaci sa letný kemp, ktorý bude prvou akciou národného tímu v novej sezóne.
     

Bývalý tréner slovenskej reprezentácie Vůjtek pozval do kempu, ktorý sa uskutoční od 29. júla do 1. augusta v Jihlave, dokopy 24 hokejistov. Cieľom akcie je "oťukať" si nových adeptov. Hadamczik však nechce ani počuť o uvoľnení mladých útočníkov Jana Káňu a Tomáša Vondráčka, ktorých si plánuje radšej na ľade otestovať sám. Kometa skladá v týchto dňoch ambiciózne mužstvo, v ktorom bude tvrdý boj o fleky v útoku. Ten sa týka aj Káňu s Vondráčkom, ktorí by mali v dňoch, keď sa bude v Jihlave trénovať, hrať za Brno prípravné stretnutia v Olomouci a Třebíči.
     

"V tomto čase je prvoradá zodpovednosť voči klubu v podobe získania čo najvyššej výkonnosti. Bolo by to narušenie celého procesu. V čase, keď už hráme zápasy, príde k vytrhnutiu dvoch hráčov na štyri dni," uviedol pre iSport.cz Hadamczik. Vůjtek je prekvapený, že niekto nemá záujem na tom, aby jeho hráči nasali reprezentačnú atmosféru. "Národný tím bol vždy najvyššie. Kemp sa koná v dobe, keď kluby začínajú, nemôže to ovplyvniť ich záverečnú prípravu. Zídeme sa šesť týždňov pred štartom ligy. Námietka je absolútne neopodstatnená," čuduje sa Vůjtek.
     

V extraligovej prihláške musia všetky české kluby, teda aj Kometa, podpísať bod, že budú hráčov púšťať na akcie pod zväzovou hlavičkou. Nikto iný okrem Brna vynechanie svojich hokejistov z kempu nežiada. Kometa už požiadala zväz, aby im Vůjtek vyhovel a s vytypovanými útočníkmi nepočítal. "Je to názor celej Komety," vyhlásil Hadamczik, ktorý v minulosti takisto stál na českej reprezentačnej striedačke. "Organizátori sústredenia by sa mali zamysleť, či to nie je celé iba o vynaložených prostriedkoch," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies