Guvernér Bangkoku nariadil evakuácie, voda ohrozuje metro

NETKY.SK • 8 November 2011, 00:05 • 2 min
Guvernér Bangkoku nariadil evakuácie, voda ohrozuje metro

Guvernér Bangkoku nariadil evakuácie, voda ohrozuje metro

slovakia

left justify in out

img

Guvernér thajského Bangkoku Sukhumbhand Paribatra nariadil v dôsledku prudkých monzúnových dažďov evakuáciu v 11 z 50 obvodov hlavného mesta. V ďalších siedmich obvodoch platí čiastočná evakuácia, informovala dnes agentúra Associated Press.
Evakuácie nie sú povinné, takže väčšina ľudí ostala doma, aby ochránila svoj majetok.
Prívaly špinavej vody dnes začali ohrozovať aj metro v hlavnom meste a obkľúčili sídlo krízového štábu v obvode Chatuchak. Pritom krízový štáb sa musel premiestňovať len pred niekoľkými dňami z letiska Don Muang, ktoré bolo takisto zaplavené.
Neutíchajúce dažde bičujú Thajsko od konca júla. Doteraz si podľa oficiálnych údajov vyžiadali 506 obetí. Najviac z ich sa utopilo, v ďalších prípadoch išlo o zabitie elektrickým prúdom. Samotný Bangkok zatiaľ nehlásil žiadne obete.
V ostatných dňoch voda začala opadávať v niektorých provinciách severne od hlavného mesta.
Podľa agentúry DPA stojí Bangkok aj pred ďalším problémom: kvôli povodniam nemohli smetiari počas uplynulých dní vyviezť odpad, ktorého sa v meste medzitým nazbieralo okolo štyroch miliónov ton. Úrady vyzvali obyvateľstvo, aby zatiaľ skladovalo odpad na suchom mieste.
Po ustúpení veľkej vody môžu rátať s vysokým obratom autoopravovne. Približne pol milióna áut, ktoré teraz stoja v Bangkoku pod vodou, bude potrebovať výmenu batérií a oleja, dodáva DPA.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies