Guľa pred prvým zápasom v Belfaste: Budeme ostražití a koncentrovaní

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 12:26 • 2 min
Guľa pred prvým zápasom v Belfaste: Budeme ostražití a koncentrovaní

BRATISLAVA - Slovenský futbalový vicemajster MŠK Žilina hodlá vo štvrtok 2. júla v úvodnom súboji 1. predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015 na pôde severoírskeho Glentoran FC podať koncentrovaný výkon, ktorý by "šošonom" vytvoril dobrú pozíciu do domácej odvety (9. júla o 19.00 h).

slovakia

left justify in out

Tréner Adrián Guľa charakterizoval 23-násobného majstra Severného Írska ako skúsený tím a svojim hráčom aj prostredníctvom videa ukázal akým spôsobom by si hostia mohli z belfatskeho štadióna Oval odviezť priaznivý výsledok.

 

Žilinčania odleteli do Belfastu v stredu dopoludnia z bratislavského letiska, pričom sa stretli aj s hráčmi Slovana, ktorí odlietali na ich zápas 1. predkola EL na Gibraltár proti College Europa. Slovenskému zástupcovi v prvom zápase nepomôžu zranení Jozef Piaček či Martin Králik. Ako Guľa uviedol pre TASR prioritou je tím dobre naladiť na ostrý súťažný štart a pokúsiť sa naplniť veľké očakávania. "Dostupné informácie, ktoré bolo možno získať sme aj získali. Chlapcom sme ponúkli nejaké videá, aby boli aspoň približne v obraze, čo ich čaká. Snažili sme sa ukázať aj slabšie stránky súpera a veci, aké by sme mali hrať my. Čo sa týka zdravotnej stránky, naše mužstvo nie je úplne kompletné, pretože nám vypadli zranení Králik aj Piaček. Ale verím, že sa dobre pripravíme, dobre sa naladíme a budeme silný tím, ktorý bude hrať na víťazstvo," povedal tréner 6-násobného majstra SR pred odletom.

 

The Glens majú bohatú históriu, ich klub založili už v roku 1882. V EPM, resp. LM sa predstavil 12-krát a odohral v nej 28 zápasov, v Pohári UEFA, resp. EL ďalších 46 a v už neexistujúcom PVP 22. Víťazstiev v nich síce mnoho nezískal (10), ale akékoľvek podcenenie by mohlo byť osudné. "Je to typický ostrovný tím a má množstvo skúsenosti. Patrí k tým silnejším mužstvám v Severnom Írsku. V niektorých zápasoch, ktoré sme videli, sa snažili presadiť aj kombinačnou hrou. Takže nie je to len o tej jednej stratégii nakopávaných lôpt. Dôležitá bude ostražitosť a koncentrácia. Je to predsa len prvý súťažný zápas a chceme naplniť veľké očakávania pred vstupom do pohárovej Európe," vyjadril sa Guľa a na margo ambícií dvojzápasu dodal: "Pohárová matematika velí byť aktívni a streliť vonku gól. Úplné optimum by bolo streliť dva góly a neinkasovať, dôležité bude, aby sme boli konzistentní a stabilní. Vieme, že ich fanúšikovia dokážu vytvoriť búrlivé prostredie."

 

Zápas v Belfaste bude rozhodovať Jari Järvinen z Fínska. Odveta pod Dubňom sa bude hrať o týždeň 9. júla o 19.30 h. Žilina sa v prípade postupu cez Glentoran stretne v 2. predkole EL s úspešnejším z dvojzápasu medzi KF Renova z Macedónska a FC Dacia Kišiňov z Moldavska. Kišiňov v utorok zvíťazil v prvom zápase na pôde Renovy 1:0.

 

1. zápas 1. predkola EL 2015/2016, štvrtok 2. júla, 21.00 SELČ:

Glentoran FC - MŠK Žilina

/rozhoduje: Jari Järvinen (Fín.)/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies