Guinea: Prezidentský kandidát sa chystá neuznať výsledky volieb

NETKY.SK • 15 November 2010, 12:44 • 2 min
Guinea: Prezidentský kandidát sa chystá neuznať výsledky volieb

Guinea: Prezidentský kandidát sa chystá neuznať výsledky volieb

slovakia

left justify in out

img

Menej než 24 hodín pred oficiálnym vyhlásením výsledkov prezidentských volieb v Guinei jeden z kandidátov oznámil, že výsledky neuzná, ak započítajú hlasovanie z dvoch sporných regiónov.
      Prezidentský kandidát Cellou Dalein Diallo z etnickej skupiny Fulbov oznámil na nedeľňajšej tlačovej konferencii, že výsledky neuzná, ak volebná komisia zohľadní aj hlasovanie v severných regiónoch Kouroussa a Siguiri. Provincie pred hlasovaním 7. novembra zasiahli etnické násilnosti namierené práve proti Fulbom. Diallo tvrdí, že jeho stúpenci sa báli ísť voliť. V niektorých okrskoch jeho strana vraj nedokázala nájsť zástupcov do volebných komisií.
      Predseda ústrednej volebnej komisie Siaka Sangare v reakcii na Diallove vyhlásenia oznámil, že volebný zákon mu neumožňuje vynechať provincie zo sčítania.
      Čiastkové výsledky naznačujú, že Diallo tesne vedie pred svojím rivalom Alphom Condém. Diallo bol premiérom v období 2004-2006. V súčasnosti je predsedom opozičnej Únie demokratických síl Guinei. Alpha Condé je predstaviteľom etnickej skupiny Mandinkov a vodcom najsilnejšej opozičnej strany Zhromaždenie guinejského ľudu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies