Gruzínskeho exprezidenta Saakašviliho obvinili zo sprenevery, peniaze vraj minul aj na masérku

NETKY.SK • 13 August 2014, 13:30 • 2 min
Gruzínskeho exprezidenta Saakašviliho obvinili zo sprenevery, peniaze vraj minul aj na masérku

TBILISI - Úrad gruzínskej generálnej prokuratúry obvinil dnes exprezidenta Michaila Saakašviliho zo sprenevery federálneho rozpočtu v odhadovanej výške päť miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Podľa prokuratúry Saakašvili peniaze minul okrem iného na kuchára, masérku, hotelové pobyty a plavbu na jachte v Taliansku. V prípade uznania viny mu hrozí sedem až 11 rokov za mrežami.
     

Agentúra RIA Novosti uviedla, že Saakašviliho spolu s bývalým premiérom Vanom Merabišvilim začiatkom augusta obvinili aj z organizovania fyzického útoku z roku 2005 na exposlanca Valerija Gelašviliho.
     

Okrem toho Saakašvili čelí obvineniu zo zneužitia právomocí v súvislosti s potlačením protestov v roku 2007, raziou v televízii Imedi a nadobudnutím majetku.
     

Súd v Tbilisi 2. augusta podporil tvrdenia prokuratúry a nariadil Saakašviliho umiestniť do vyšetrovacej väzby. Ministerka spravodlivosti Tea Culukianiová oznámila, že exprezidenta môžu čoskoro zaradiť na zoznam medzinárodne hľadaných osôb.
     

Saakašviliho právnici tvrdia, že obvinenia sú politicky motivované.
     

Podľa agentúry ITAR-TASS gruzínsky exprezident nedávno z New Yorku odkázal, že nemá v úmysle spolupracovať s vyšetrovacími orgánmi a na výsluchu sa neobjaví.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies