Grék Katidis po góle hajloval: Nikdy si už nezahrá za reprezentáciu!

NETKY.SK • 18 Marec 2013, 12:31 • 2 min
Grék Katidis po góle hajloval: Nikdy si už nezahrá za reprezentáciu!

ATÉNY - Stredopoliar AEK Atény Giorgos Katidis si už za grécku futbalovú reprezentáciu nikdy nezahrá. Národný zväz mu v nedeľu udelil doživotný zákaz štartu v národných tímoch po tom, čo bývalý kapitán gréckej "devätnástky" pozdravil fanúšikov nacistickým gestom.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný Katidis po strelení víťazného gólu v sobotňajšom zápase na Olympijskom štadióne v Aténach proti Verii (2:1) zamieril smerom k priaznivcom AEK a pozdravil ich zdvihnutou pravicou. "Hráčovo salutovanie v nacistickom štýle je vážnou provokáciou, ktorá uráža všetky obete nacistickej beštiality a poškvrňuje hlboko pacifistický a humánny charakter futbalu," uviedol Grécky futbalový zväz vo svojom oficiálnom vyhlásení, z ktorého citovala agentúra Reuters.

Katidisa na sociálnych sieťach tvrdo skritizovali politické strany i futbaloví fanúšikovia. Grécko si v nedeľu pripomenulo 70. výročie prvého transportu židov do nacistických koncentračných táborov počas druhej svetovej vojny.

Stredopoliar AEK odmietol, že by jeho pozdrav bol nacistického charakteru. "Nie som fašista. Nikdy by som to neurobil, keby som bol vedel, akú to bude mať odozvu," uviedol prostredníctvom svojho twitterového konta. Katidis povedal, že iba ukázal prstom do hľadiska smerom k zdravotnými problémami sužovanému spoluhráčovi Michalisovi Pavlisovi, ktorému chcel venovať gól.

Katidisa sa zastal jeho trénera Ewald Lienen. "Giorgos je mladým chlapcom, ktorého politika vôbec nezaujíma. Pravdepodobne iba videl taký pozdrav niekde na internete a napodobnil ho bez toho, že by vedel, čo znamená," tvrdí nemecký kouč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies