Grécky premiér Papadimos: Rozpočtový deficit dosiahne 9 percent HDP

NETKY.SK • 16 November 2011, 00:21 • 2 min
Grécky premiér Papadimos: Rozpočtový deficit dosiahne 9 percent HDP

Grécky premiér Papadimos: Rozpočtový deficit dosiahne 9 percent HDP

slovakia

left justify in out

img

Rozpočtový deficit Grécka dosiahne tento rok deväť percent hrubého domáceho produktu (HDP), čo je viac, ako bol pôvodný cieľ. V parlamente to dnes povedal nový grécky premiér Lukas Papadimos.
Papadimos predstavil v parlamente program novej vlády. Prisľúbil urýchliť štrukturálne reformy a vyhlásil, že Grécko už splnilo požiadavky na to, aby dostalo od krajín eurozóny a Medzinárodného menového fondu ďalší záchranný balík pomoci vo výške osem miliárd eur, potrebný na to, aby sa v polovici decembra vyhlo bankrotu. 
Premiér povedal, že je rozhodnutý udržať krajinu v eurozóne a vyzval gréckych politikov, aby sa zaviazali k úsporným opatreniam, ako to požadoval komisár Európskej únie zodpovedný za menovú politiku Olli Rehn.
"Ak máme pokračovať v snahách o obnovu ekonomiky, potrebujeme podporu našich európskych partnerov ... a  nový program fiškálnej regulácie," uviedol Papadimos na začiatku rozpravy, ktorá v stredu vyvrcholí hlasovaním o vyjadrení dôvery jeho vláde.
Očakáva sa, že Papadimosova prechodná vláda národnej jednoty, podporovaná dvoma najväčšími politickými stranami - Panhelénskym socialistickým hnutím (PASOK) predchádzajúceho premiéra Jorgosa Papandrea a konzervatívnou Novou demokraciou (ND), ako aj ultrapravicovým Ľudovým pravoslávnym hnutím (LAOS) - dôveru parlamentu bez problémov získa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies