Grécku dochádzajú peniaze, rokovania sú v rozhodujúcom bode

NETKY.SK • 18 Február 2015, 12:56 • 2 min
Grécku dochádzajú peniaze, rokovania sú v rozhodujúcom bode

ATÉNY - Grécku na budúci týždeň dôjdu peniaze a 24. februára už nebude mať žiadnu finančnú hotovosť, ak sa nedohne s veriteľmi na predĺžení záchranného programu. Uviedli to dnes grécke noviny Kathimerini s odvolaním sa na zdroje z ministerstva financií, ktoré nechceli byť menované. Informovali o tom agentúra DPA a Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa týchto zdrojov Grécko nebude schopné splniť všetky marcové záväzky v dôsledku drastického deficitu štátnych príjmov. Jednou z možností je použiť rezervy štátnych podnikov v komerčných bankách na krátkodobé pokrytie finančných potrieb v nasledujúcom týždni, dodali.

 

Grécky premiér Alexis Tsipras dnes zase vyhlásil, že rokovania Atén s eurozónou sa už dostali do rozhodujúceho štádia a verí, že sa všetky ťažkosti podarí prekonať. Tsipras na stretnutí s prezidentom Karolosom Papuliasom uviedol, že požiadavka jeho vlády na ukončenie úsporných opatrení údajne "získala širokú podporu". "Sme v rozhodujúcom bode rokovaní... Predkladáme svoje návrhy a dúfame, že prekonáme prekážky," povedal.

 

Grécko sa v pondelok 16. februára nedohodlo s ministrami financií eurozóny, tzv. Euroskupinou, na pokračovaní záchranného programu, ktorý vyprší koncom tohto mesiaca. Ministri dali Grécku termín do konca tohto týždňa, aby ukázalo, že je pripravené na kompromis v dlhovom spore. Grécka vláda potvrdila, že ešte dnes požiada o predĺženie záchranného programu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies