Grécko potrebuje ďalšiu pomoc, zopakoval de Guindos

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 15:33 • 2 min
Grécko potrebuje ďalšiu pomoc, zopakoval de Guindos

BARCELONA - Španielsky minister hospodárstva Luis de Guindos v stredu opäť vyhlásil, že Grécko bude po skončení existujúcej medzinárodnej úverovej dohody pravdepodobne potrebovať ďalšiu finančnú pomoc.

slovakia

left justify in out

Možnosť, že Atény sa v júni dokážu financovať prostredníctvom trhov, označil za nepravdepodobnú. Minister zopakoval, že na základe predbežných odhadov budú Atény po skončení súčasného programu potrebovať ďalších 30 až 50 mld. eur. 

 

"Ak sa Grécko do júna nevráti na trh... budeme musieť s Gréckom dosiahnuť iný typ dohody, môžete to nazvať paktom, dohodou, programom," povedal de Guindos na konferencii v Barcelone. "Máme tieto štyri mesiace na to, aby sme zistili, aká je reálna situácia, posúdili, ako Grécko plní podmienky a pokúsili sa zistiť, čo bude ďalej, a to je v podstate tretí záchranný program," povedal de Guindos. V reakcii na jeho skoršie vyjadrenia tento týždeň viacerí predstavitelia eurozóny zdôraznili, že o treťom záchrannom programe pre Grécko sa nerokuje. 

 

Atény sa vo februári dohodli s ministrami financií krajín eurozóny (Eurogroup) na predĺžení záchranného programu o štyri mesiace. Šéf Eurogroup Jeroen Dijsselbloem v pondelok vyhlásil, že veritelia Grécka by mohli Aténam vyplatiť zostávajúcich 7,2 mld. eur v rámci súčasného záchranného programu ešte tento mesiac. Stane sa tak v prípade, že Grécko začne uskutočňovať nevyhnutné reformy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies