Grécko podľa Schäubleho potrebuje skôr reformy, než zmiernenie dlhu

NETKY.SK • 4 December 2016, 13:43 • 2 min
Grécko podľa Schäubleho potrebuje skôr reformy, než zmiernenie dlhu

BERLÍN - Na dosiahnutie udržateľného rastu a zotrvanie v eurozóne potrebuje Grécko skôr štrukturálne reformy, než zmiernenie dlhu, povedal nemecký minister financií Wolfgang Schäuble. Urobil tak krátko pred pondelkovou (5.12.) schôdzkou Euroskupiny.

slovakia

left justify in out

Ministri financií eurozóny sa v pondelok zídu v Bruseli, aby opätovne preskúmali pokrok Grécka v plnení podmienok tretieho záchranného programu. Zároveň by mali diskutovať aj o krátkodobých opatreniach na zmiernenie dlhovej záťaže Grécka.

 

Medzinárodný menový fond (MMF) tvrdí, že na rýchlejšie zotavenie ekonomiky je Aténam potrebné poskytnúť lepšie podmienky v oblasti splácania dlhu. Nemecko ako najväčší z veriteľov však nie je príliš ochotné na zmiernenie dlhu pristúpiť.

 

Minister financií Wolfgang Schäuble sa v tejto súvislosti pre nedeľník Bild am Sonntag vyjadril, že "zmiernenie dlhu Grécku nepomôže". Zároveň dodal, že "Atény by už konečne mali zrealizovať potrebné reformy".

 

"Ak chce Grécko zotrvať v eurozóne, nemôže sa tomu vyhnúť. A to bez ohľadu na úroveň dlhu," povedal Schäuble. Ako dodal, úrokové sadzby a splátky dlhu nemôžu grécky rozpočet príliš zaťažovať, nakoľko partneri v eurozóne už Aténam v tejto oblasti urobili ústupky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies